Cucur Nangka

Rabu, 4 September 2013

Cucur Nangka

Cucur Nangka

Bahan-bahan :

2 cawan buah nangka masak yang telah dipotong memanjang
3 cawan tepung gandum
Garam
Gula
1 biji telur
Air secukupnya


Cara Membuatnya :

Campurkan tepung gandum dan juga buah nangka yang telah dipotong.

Masukkan telur, gula dan garam secukup rasa.

Seterusnya, masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau sebati hingga adunan boleh dijemput untuk membuat cucur.

Sudukan adunan ke dalam minyak yang telah dipanaskan. Goreng hingga masak.

Sedia untuk dihidang.

7 ulasan:

  1. Mekasih sbb kasi idea...mesti sedap, nak try lah nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap terutama dimakan ketika masih panas..

      Padam
  2. sedapnya makan petang2. hehe. kecur :P

    BalasPadam
  3. nangka pun bole buat cucur rupanya baru tahu..hehe maklum la org tak pandai masak ni tak tahu apa huhuhu

    BalasPadam
  4. Salam kenal..Wahh..bole cuba nanti..kita singgah and folow sini..

    BalasPadam