Jelly Kelapa + Cincau

Selasa, 18 Mac 2014

Jelly Kelapa + Cincau

Jelly Kelapa + Cincau

Bahan-bahan :

20 gram agar-agar
3 biji kelapa muda (diambil isi dan airnya)
Gula secukup rasa
1 tin minuman cincau Yeo’s
Cincau (dipotong kecil)


Cara Membuatnya :

1. Masak agar-agar bersama 4 cawan air sehingga agar-agar hancur dan mendidih. Kemudian masukkan gula.

2. Seterusnya, masukkan 4 ½ cawan air kelapa muda dan air minuman cincau. Padamkan api.

3. Masukkan isi kelapa dan juga cincau ke dalam bekas yang disukai dan tuangkan agar-agar.

4. Sejukkan dalam peti ais dan bolehlah dihidang.


Nota Sajian Hati :

- Jika anda mempunyai lebihan air kelapa muda, boleh juga menggantikan air biasa dengan air kelapa muda ketika memasak agar-agar.

- Jelly kelapa terasa lebih enak ditambah pula dengan kesegaran cincau.

5 ulasan:

  1. Biasa jelly kelapa aje kan. Yg ini siap ada cincau tu yg mestinya sedap ni:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak lari pun rasanya tapi ada la kelainannya sedikit...

      Padam
  2. wah nampak sedap..selalu kak ana buat jelly kelapa saja, boleh try nanti tq dear for sharing..

    BalasPadam
  3. Nasib baik dah banyak hujan. Kalau masa kemarau minggu lepas, mesti dah meleleh-leleh air liur

    BalasPadam