Muffin Coklat Cip

Khamis, 8 Mei 2014

Muffin Coklat Cip

Muffin Coklat Cip

Sumber Resipi :
Bahan-bahan :

120 gram gula pasir
125 gram mentega
3 biji telur
2 sudu besar susu tepung
250 gram tepung naik sendiri
3 sudu besar serbuk koko
100 ml air
Coklat cip secukupnya


Cara Membuatnya :

1. Pukul mentega serta gula pasir sehingga kembang.

2. Masukkan telur satu persatu sebanyak 3 biji dan pukul lagi.

3. Diikuti pula dengan tepung naik sendiri, susu tepung, serbuk koko serta air.

4. Pukul hingga kesemuanya sebati.

5. Sudukan adunan dan masukkan ke dalam cup muffin sehingga 80% cup sahaja.

6. Akhir sekali, taburkan cip coklat di atasnya.

7. Panaskan ketuhar pada suhu 180 oC dan bakar selama 15 minit.

8. Sedia untuk dihidang dan selamat mencuba…
         

Tiada ulasan:

Catat Ulasan