Sumber
Resipi :
Kak Yatie
Bahan-bahan
:
250 gram mentega
¾ cawan gula aising
1 sudu kecil esen vanila
1 biji kuning telur
250 gram cornflakes (diramas
sikit)
2 cawan tepung naik sendiri
Bahan-bahan
Lain :
Mangkuk kertas secukupnya
Ceri merah dan ceri hijau sebagai
hiasan (dipotong kecil)
Cara
Membuatnya :
1. Pukul mentega dan gula aising
hingga sebati.
2. Setelah sebati, masukkan
kuning telur dan pukul lagi.
3. Kemudian masukkan esen vanila.
4. Masukkan tepung naik sendiri
dan cornflakes yang diramas tadi.
5. Gaul sebati menggunakan senduk
kayu saja.
6. Sudukan adunan ke dalam
mangkuk kertas dan hiaskan dengan potongan ceri.
7. Bakar di dalam oven yang telah
dipanaskan pada suhu 170 oC selama 20 minit.
8. Sejukkan biskut sebelum
disimpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan