Samperit Susu Salina

Isnin, 26 Jun 2017

Samperit Susu Salina

Samperit Susu Salina

Samperit Susu Salina

Samperit Susu Salina
Sumber Resipi :

Bahan-bahan :

1 cawan buttercup
1/2 cawan susu pekat
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu tepung ubi
3 cawan tepung jagung
Coklat chip


Cara Membuatnya :

1. Sebatikan buttercup, susu pekat dan esen vanila.

2. Kacau sebati dengan menggunakan senduk kayu dan tidak perlu hingga kembang.

3. Kemudian, masuk tepung ubi dan tepung jagung.

4. Jika masih lembut tambahkan tepung jagung sampai doh tidak melekat di tangan.

5. Selepas itu, boleh tekan dengan menggunakan acuan samperit.

6. Letakkan coklat chip sebagai hiasan.

7. Biarkan 1 jam baru dibakar untuk elak bunga jatuh.

8. Bakar pada suhu 170oC api atas dan bawah sehingga masak.

9. Sedia untuk dihidang di hari lebaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan