Bahan
A :
½ tin jagung manis dalam tin
1 cawan gula
6 butir telur
1 cawan marjerin
1 sudu teh soda bikarbonat
Bahan
B :
3 cawan tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
Cara Membuatnya :
1. Adun semua bahan A sehingga sebati dengan menggunakan mesin pengisar.
2. Selepas itu, masukkan bahan B dan sekali lagi adun sehingga sebati.
3. Akhir sekali, masukkan adunan tadi dalam acuan. Kemudian kukus atau bakar sehingga masak selama 15-20 minit.
Cara Membuatnya :
1. Adun semua bahan A sehingga sebati dengan menggunakan mesin pengisar.
2. Selepas itu, masukkan bahan B dan sekali lagi adun sehingga sebati.
3. Akhir sekali, masukkan adunan tadi dalam acuan. Kemudian kukus atau bakar sehingga masak selama 15-20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan