Bahan-bahan :
2 cawan buah nangka masak yang telah dipotong memanjang
3 cawan tepung gandum
Garam
Gula
1 biji telur
Air secukupnya
Cara Membuatnya
:
Campurkan tepung gandum dan juga buah nangka yang telah
dipotong.
Masukkan telur, gula dan garam secukup rasa.
Seterusnya, masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau sebati
hingga adunan boleh dijemput untuk membuat cucur.
Sudukan adunan ke dalam minyak yang telah dipanaskan. Goreng hingga
masak.
Sedia untuk dihidang.
Mekasih sbb kasi idea...mesti sedap, nak try lah nanti..
BalasPadamMemang sedap terutama dimakan ketika masih panas..
Padamsedapnya makan petang2. hehe. kecur :P
BalasPadamnangka pun bole buat cucur rupanya baru tahu..hehe maklum la org tak pandai masak ni tak tahu apa huhuhu
BalasPadamSaya pun baru jer cuba :)
PadamSalam kenal..Wahh..bole cuba nanti..kita singgah and folow sini..
BalasPadamTq follow di sini...
Padam