Sumber Resipi
:
Nina Mirza
Bahan-bahan :
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
**ayak semua dan satukan**
4 biji pisang berangan (@ gantikan dengan pisang emas dalam
7-8 biji)
1 cawan minyak
1 cawan gula (@ separuh gula putih, separuh gula perang)
3 biji telur
** blend semua**
Cara
Penyediaannya :
1. Bahan tepung disatukan lalu diayak dan dimasukkan dalam
bekas besar.
2. Kemudian tuang bahan yang diblender ke dalam bekas tepung
tadi.
3. Kaup balik tepung dan bahan blender hingga sebati.
4. Alaskan loyang dengan kertas minyak atau sapukan dengan
minyak.
5. Tuangkan adunan dan bakar pada suhu 170oC selama
1 jam atau sehingga masak.
6. Cucuk tengah kek dengan lidi (kalau lidi bersih tanda kek
sudah masak).
7. Kalau kukus, dalam 45 minit. Bekas comel-comel bakar dalam
20 minit
Tiada ulasan:
Catat Ulasan