Timbang doh 50 gram.
Lenyekkan doh.
Masukkan dalam paper cup.
Letakkan sosej di tengah.
Sapukan kuning telur di permukaan atas.
Letakkan sos cili, mayonis dan serbuk origano.
Roti Sosej Sampan
Nak resipi roti?
Klik di sini
Bahan-bahan :
1 cawan marjerin
1 cawan gula halus
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur
2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 sudu besar tepung kastard
1 cawan kelapa kering (disangai)
1 cawan nestum
Cara Membuatnya :
1. Pukul marjerin dengan gula halus hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau sebati.
3. Masukkan nestum dan juga kelapa.
4. Masukkan tepung gandum, tepung kastard dan tepung jagung.
5. Uli
hingga menjadi doh serta tak lekat pada tangan.
6. Tekap dengan acuan kesukaan dan letakkan manik di atasnya.
7. Bakar pada suhu 170oC selama 20-25 minit atau mengikut oven masing-masing.