Biskut Kelapa Nestum

Sabtu, 15 Mei 2021

Biskut Kelapa Nestum





Bahan-bahan :

1 cawan marjerin

1 cawan gula halus

1 sudu teh esen vanila

1 biji kuning telur

2 cawan tepung gandum

1 cawan tepung jagung

1 sudu besar tepung kastard

1 cawan kelapa kering (disangai)

1 cawan nestum

 

Cara Membuatnya :

1. Pukul marjerin dengan gula halus hingga kembang.

2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau sebati.

3. Masukkan nestum dan juga kelapa.

4. Masukkan tepung gandum, tepung kastard dan tepung jagung.

5. Uli hingga menjadi doh serta tak lekat pada tangan.

6. Tekap dengan acuan kesukaan dan letakkan manik di atasnya.

7. Bakar pada suhu 170oC selama 20-25 minit atau mengikut oven masing-masing.

 

2 ulasan: