Agar-agar Jagung

Sabtu, 4 Ogos 2012

Agar-agar Jagung

Agar-agar Jagung

Agar-agar Jagung Lemak Manis

Bahan-bahan :

24 gram agar-agar
½ cawan susu cair
½ cawan susu pekat
Gula secukup rasa
5 cawan air
Bes Perisa Jagung (bahan yang digunakan untuk membancuh air)

Cara Membuatnya :

Masak agar-agar bersama 5 cawan air sehingga agar-agar hancur. 

Kemudian, masukkan gula secukup rasa. Jangan terlalu banyak kerana susu pekat juga akan membuatkan agar-agar berasa manis.

Seterusnya, masukkan perisa jagung, susu cair dan susu pekat. Masak hingga mendidih.

Tuangkan ke dalam bekas. Sejukkan hingga agar-agar menjadi keras.

Sedia untuk dihidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan