Kek Batik Vico Cream Cracker |
Bahan-bahan
:
35 keping biskut cream cracker (dipatah 4)
125 gram buttercup
1 cawan Vico
1 cawan susu pekat manis
Cara
Membuatnya :
1. Masukkan Vico dan susu pekat manis di dalam kuali. Kacau
hingga sebati.
2. Masukkan buttercup dan buka api.
3. Masak dengan api yang kecil sehingga mendidih dan buttercup
cair sepenuhnya.
4. Masukkan biskut cream cracker dan gaulkan hingga sebati.
Jangan kacau terlalu kuat hingga menyebabkan biskut hancur.
5. Tuangkan ke dalam loyang yang telah disapu dengan sedikit
mentega.
6. Tekan dengan padat dan rata perlahan-lahan.
7. Masukkan dalam peti sejuk lebih kurang 1-2 jam. Bila hendak
dimakan, keluarkan lebih kurang setengah jam, kemudian barulah dipotong.
8. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan