Bahan A
1 cawan air
1 cawan serbuk koko
½ cawan gula halus
Bahan B
250 gram buttercup (1 ketul)
2 cawan gula halus
2 cawan tepung kek
6 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanila
Cara Memasak
Bahan A :
1. Bahan A disatukan dan diletakkan ke dalam periuk.
2. Panaskan di atas api yang kecil.
3. Kacau sehingga ia likat.
4. Biar ia seketika dan sejukkan.
Cara
Memasak Bahan B :
1. Pukul butter bersama gula hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi.
3. Masukkan esen vanila.
4. Masukkan tepung kek berselang-seli dengan bahan A tadi.
5. Kacau hingga sekata.
6. Masukkan dalam loyang dan bakarlah dengan api yang
sederhana.
Untuk Hiasan
:
Sapu coklat yang telah dimasak cair ke atas kek berkenaan dan
taburlah coklat rise pula di atasnya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan