Agar-agar Jagung Manis Berkrim

Isnin, 14 Disember 2015

Agar-agar Jagung Manis Berkrim

Agar-agar Jagung Manis Berkrim

Agar-agar Jagung Manis Berkrim

Bahan-bahan :

37.5 gram agar-agar bertali
7 mug air
1 tin susu cair
1 tin jagung krim
Gula secukup rasa
2 helai daun pandan disimpul


Cara Membuatnya :

1. Masak agar-agar bersama 7 mug air sehingga agar-agar hancur.

2. Masukkan juga daun pandan yang telah disimpul untuk menaikkan aroma.

3. Ambil ½ tin jagung dan kisar bersama ½ tin susu cair.

4. Apabila agar-agar telah hancur, masukkan gula secukup rasa.

5. Biarkan seketika sehingga gula larut.

6. Kemudian masukkan jagung yang telah dikisar.

7. Masukkan juga susu cair dan jagung yang tidak dikisar.

8. Masak sehingga mendidih.

9. Tutup api dan tuangkan dalam bekas.

10. Sejukkan dan biarkan ia keras.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan