Sumber :
Facebook
Bahan-bahan :
2 cawan milo
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu kecil esen vanila
1/2 tin susu pekat manis
1 buku buttercup
300 gram biskut meri (1 bungkus)
Cara Membuatnya :
1. Masukkan buttercup dan susu pekat ke dalam kuali.
2. Panaskan dengan api sederhana hingga buttercup cair.
3. Masukkan milo dan serbuk koko ke dalam kuali.
4. Gaul hingga semua sebati dan pastikan tiada milo yang
berketul-ketul.
5. Masukkan esen vanila, gaul sebati dan padamkan api.
6. Masukkan biskut meri yang telah dipatahkan ke dalam periuk
dan gaul sekata.
7. Letakkan ke dalam loyang yang telah dialas plastik dan
padatkan kek.
8. Simpan dalam peti sejuk selama 4 jam hingga ia keras.
Nota :
1. Kalau suka kek batik milo yang ranggup, jangan campur
biskut meri dalam campuran milo tetapi susun biskut dan tuangkan campuran milo
selapis demi selapis.
2. Kalau lebih suka kek batik lembut, patah-patahkan biskut
meri dulu dan biarkan ia lemau sedikit. Kek batik akan terasa lebih lembut dan
sedap.
wahhhh.. sedap :)
BalasPadamfollow sini.. harap sudi follow blog ejulz jugak
http://ejulz.blogspot.com
Terima kasih sudi follow. Nanti saya follow...
Padam