Bahan-bahan :
500 gram daging
2 inci halia (ditumbuk kasar)
Bahan Perapan :
3 sudu besar sos lada hitam
2 sudu besar sos tiram
2 ulas bawang putih (dikisar)
Secubit garam
Sedikit serbuk perasa
Cara Membuatnya :
1. Campurkan semua bahan dan perap selama 1 jam.
2. Masukkan daging yang diperap ke dalam inner pot. Tutup periuk.
3. Tekan MEAT, setkan masa 40 minit.
4. Apabila periuk berbunyi beep, tekan CANCEL. Laras tombol ke arah STEAM untuk lepaskan tekanan wap.
5. Selepas bunyi berdesir berhenti, buka tudung periuk dengan perlahan.
6. Kemudian tekan STIR FRY untuk mengeringkan airnya. Apabila sudah kering, tekan CANCEL dan tutup suis.
7. Sedia untuk dinikmati bersama keluarga tersayang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan