Bahan-bahan :
1 kg tepung beras
1 biji kelapa yang diparut
Secubit garam halus
Gula halus secukup rasa
1 biji kelapa yang diparut
Secubit garam halus
Gula halus secukup rasa
Cara Membuatnya :
1. Campurkan secubit garam ke dalam kelapa parut dan digaul sebati.
2. Goreng kelapa hingga agak kekuningan dan kering dengan api yang perlahan.
3. Masukkan tepung beras. Kacau supaya kedua-dua bahan tadi bersatu.
4. Goreng hingga wangi dan tepung menjadi ringan.
5. Akhirnya, bolehlah diangkat dan campurkan gula secukup rasa.
2. Goreng kelapa hingga agak kekuningan dan kering dengan api yang perlahan.
3. Masukkan tepung beras. Kacau supaya kedua-dua bahan tadi bersatu.
4. Goreng hingga wangi dan tepung menjadi ringan.
5. Akhirnya, bolehlah diangkat dan campurkan gula secukup rasa.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan