Dadih Mangga Asli (Homemade)

Khamis, 1 Mei 2014

Dadih Mangga Asli (Homemade)

dadih mangga

dadih mangga home made

Sumber Resipi :

Bahan-bahan :

5 gram serbuk agar-agar
2 liter air
200 gram gula
3 biji buah mangga yang telah masak (dikupas dan diblender)
1 bekas kecil yogurt (diblender)
Secubit garam
½ cawan susu pekat manis


Cara Membuatnya :

1. Buah mangga dihiris dan dikisar bersama yogurt sehingga hancur.

2. Masak agar-agar dan air sehingga mendidih.

3. Masukkan gula dan masak sehingga gula hancur.

4. Masukkan kesemua bahan-bahan yang lain dan masak sehingga sebati.

5. Tuangkan ke dalam bekas-bekas kecil bertutup.

6. Sejukkan di suhu bilik dan kemudian dalam peti sejuk sebelum di hidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan