Sumber Resipi :
Bahan-bahan
:
120 gram gula pasir
125 gram mentega
3 biji telur
2 sudu besar susu tepung
250 gram tepung naik sendiri
3 sudu besar serbuk koko
100 ml air
Coklat cip secukupnya
Cara
Membuatnya :
1. Pukul mentega serta gula pasir
sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu
sebanyak 3 biji dan pukul lagi.
3. Diikuti pula dengan tepung
naik sendiri, susu tepung, serbuk koko serta air.
4. Pukul hingga kesemuanya sebati.
5. Sudukan adunan dan masukkan ke
dalam cup muffin sehingga 80% cup sahaja.
6. Akhir sekali, taburkan cip coklat
di atasnya.
7. Panaskan ketuhar pada suhu 180
oC dan bakar selama 15 minit.
8. Sedia untuk dihidang dan selamat
mencuba…
Tiada ulasan:
Catat Ulasan