Bahan-bahan :
600 gram roti marie (dipatah 4)
250 gram buttercup
1 tin susu pekat manis
3 camca besar serbuk koko
3 camca besar nestum
1 sudu teh esen vanila
Cara Membuatnya :
Campurkan susu pekat manis,
serbuk koko, nestum dan juga esen vanila di dalam satu bekas dan dikacau
sehingga sebati.
Panaskan buttercup di dalam kuali
sehingga cair menggunakan api yang perlahan.
Masukkan kesemua bahan yang
dikacau tadi. Kemudian kacau sehingga agak pekat.
Masukkan roti yang telah
dipatahkan dan kacau hingga sebati.
Apabila sudah sebati, tuangkan
bahan tadi ke dalam bekas yang telah ditabur dengan sedikit nestum di atasnya.
Setelah dituang ke dalam bekas,
ianya hendaklah ditekan sehingga rata. Jika suka sebelum ditekan, bolehlah
ditaburkan dengan sedikit nestum.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan