Sumber :
Bahan-bahan :
1 cawan susu sejat @ 1 cawan santan pekat segera
1 ½ cawan air
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastard
¾ cawan gula
1 tin jagung krim @ 2 tongkol jagung (1 ½ dikisar halus, ½ dihiris nipis)
2 biji telur
1 sudu besar marjerin
Sedikit pewarna kuning
Secubit garam
Cara Membuatnya :
1. Campurkan kesemua bahan di atas kecuali jagung yang dihiris
nipis.
2. Kisar hingga semua hancur dan sebati.
3. Masukkan dalam kuali bersama jagung yang dihiris nipis.
4. Masakkan dulu atas api dalam 10 minit dengan api perlahan. Kacau
tanpa henti.
5. Kemudian tuang dalam loyang yang disapu dengan minyak atau
marjerin.
6. Panaskan oven pada suhu 180 darjah Celcius.
7. Bakar selama 1 jam atau lebih.
8. Sejukkan dulu dan bolehlah dipotong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan