Bahan Untuk Kek :
180 gram marjerin
250 gram gula kastor
3 biji telur
300 gram air
250 gram tepung gandum
50 gram serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
Bahan Untuk Topping Coklat :
1 sudu marjerin
2-3 sudu susu pekat manis
2-3 sudu serbuk koko
Sedikit sahaja air
Cara Membuat Kek :
Ayak tepung gandum bersama serbuk koko, baking powder dan soda bikarbonat. Ketepikan dahulu.
Pukul gula dan marjerin sehingga kembang dan gebu. Kemudian, masukkan telur satu persatu.
Masukkan tepung gandum tadi dan akhir sekali masukkan air pula.
Lapikkan dulang dengan kertas terlebih dahulu dan tuangkan adunan.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan 180'C selama 50-60 minit.
Cara Membuat Topping :
Masukan semua bahan dalam periuk kecil. Panaskan periuk kecil dalam periuk yang lebih besar berisi air dan sentiasa kacau.
Masak sehingga coklat agak pekat. Curahkan perlahan atas kek coklat dan ratakan dengan spatula kek dan gunakan sikat kek untuk membuat corak. Hiaskan.