Bahan-bahan :
600 gram biskut marie (dipatah 4)
250 gram mentega
4 biji telur gred A (pukul sedikit)
3/4 tin kecil susu pekat manis atau (1/2 cwn susu + 1/4 cwn gula)
1/3 cawan serbuk koko
1/3 cawan air
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil nescafe
Cara Membuatnya :
Pertama sekali, griskan loyang 9 x 9 x 3 inci dengan mentega sehingga rata dan ketepikan.
Campurkan kesemua bahan kecuali biskut ke dalam kuali. Masak atas api perlahan hingga sikit pekat dan berkilat. Tutup api. Cepat-cepat masukkan biskut. Gaul hingga rata.
Kemudian tuang atau cedukkan adunan ke dalam loyang dan tekan padat dan rata dengan sudip.
Masukkan dalam peti sejuk lebih kurang 1 hingga 2 jam. Bila hendak makan keluarkan lebih kurang 1 atau 2 jam, kek akan menjadi lebih lembut untuk dipotong.
TQ..prkongsian resepi nii...ina pun dok try buat..kdang2 xjadi huhuhu..tngan xseni kot..anywy nice blog sis datang singgah n follow sis...come feel free visit my blog TQ ;) http://shaheina.blogspot.com/
BalasPadam