Bahan-bahan
:
2 cawan susu tepung (biasa guna
susu Nespray)
2 cawan minyak sapi (tidak perlu
dicairkan dahulu)
Sedikit garam
7 cawan tepung gandum (diayak)
Ceri merah secukupnya (potong kecil-kecil)
Gula aising (untuk digaul pada
biskut apabila sudah masak)
Cara Membuatnya :
1. Campurkan susu tepung, minyak
sapi dan sedikit garam. Gaul hingga sebati.
2. Masukkan tepung sedikit demi
sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3. Bentukkan doh menjadi
bulat-bulat kecil. Hias dengan ceri dan
bakar hingga masak (15-20 minit) pada suhu 180 oC.
4. Apabila sudah masak, sejukkan
sebentar dan gaul dengan gula aising. Sedia untuk dihidang.
Sumber : Yatiememories
Tiada ulasan:
Catat Ulasan