Bahan-bahan
:
350 gram biji barli (basuh dan
rendam seketika)
Santan
Gula pasir
Sedikit garam
2 helai daun pandan (disimpul)
Cara
Membuatnya :
1. Rebus biji barli hingga kembang
dan empuk.
2. Setelah biji barli empuk,
masukkan pula gula secukup rasa. Biarkan seketika.
3. Masukkan santan secukupnya, daun
pandan dan juga sedikit garam agar terasa lebih lemak dan enak.
4. Tunggu hingga mendidih dan sedia
untuk dihidang.
biasa tima sakit je cek makan bubur ni ..huuh
BalasPadamBetul tu..dapat sejukkan badan...
Padamtak pernah cuba lagi.. =)
BalasPadamLepas nie kena cubalah...sedap sangat..:)
PadamKena buat le....:)
BalasPadamsedap2!!
BalasPadamlama dah xmkn bbur barli ni ...
dapnyeee.....
alahai sedapnya! nak nak :D
BalasPadam