Kentang Wedges (Potato Wedges)

Rabu, 6 Ogos 2014

Kentang Wedges (Potato Wedges)

Kentang Wedges (Potato Wedges)

Sumber Resipi :
Chef Hanieliza

Bahan-bahan :

500 gram ubi kentang (dibuang kulit)
1 cawan tepung serbaguna
1 sudu teh serbuk lada sulah
Air secukupnya
Minyak masak
Garam secukup rasa


Cara Membuatnya :

1. Potong kentang dan rebuskan dengan sedikit garam. 

2. Masakkan separuh lembut dan tuskan.

3. Masukkan tepung serbaguna dan serbuk lada sulah ke dalam mangkuk.

4. Campurkan sedikit air ke dalam bahan tadi. 

5. Kacau sehingga sebati (jangan terlalu pekat ataupun cair).

6. Masukkan kentang tadi dan kacau rata.

7. Panaskan minyak dan goreng sehingga keperangan.

8. Hidangkan bersama mayonis dan sos cili.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan