Chef Hanieliza
Bahan-bahan
:
500 gram ubi kentang (dibuang
kulit)
1 cawan tepung serbaguna
1 sudu teh serbuk lada sulah
Air secukupnya
Minyak masak
Garam secukup rasa
Cara
Membuatnya :
1. Potong kentang dan rebuskan
dengan sedikit garam.
2. Masakkan separuh lembut dan tuskan.
2. Masakkan separuh lembut dan tuskan.
3. Masukkan tepung serbaguna dan
serbuk lada sulah ke dalam mangkuk.
4. Campurkan sedikit air ke dalam
bahan tadi.
5. Kacau sehingga sebati (jangan terlalu pekat ataupun cair).
5. Kacau sehingga sebati (jangan terlalu pekat ataupun cair).
6. Masukkan kentang tadi dan
kacau rata.
7. Panaskan minyak dan goreng
sehingga keperangan.
8. Hidangkan bersama mayonis dan
sos cili.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan