Bahan-bahan
:
1 biji buah cempedak (diambil isinya)
2 cawan tepung beras
1 cawan air
1 biji telur
1 sudu teh air kapur
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh garam
Minyak masak secukupnya
Cara
Membuatnya :
1. Campurkan tepung beras, telur, air kapur dan serbuk kunyit
di dalam bekas.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit.
3. Bancuh hingga rata dan biarkan sebentar. Jangan bancuh
terlalu cair.
4. Panaskan minyak di dalam kuali.
5. Masukkan isi buah cempedak ke dalam bancuhan tepung dan
gaul hingga rata.
6. Masukkan ke dalam kuali untuk menggoreng.
7. Balikkan adunan bagi mendapatkan gorengan yang sekata.
8. Apabila kuning keemasan, angkat dan tuskan di dalam
tapisan.
9. Sedia untuk dihidang.
sedapnyeee! :)
BalasPadamsedapnya. fevret ni :)
BalasPadamYa Allah sedapnye. favourite !
BalasPadamshare bende ni tq
BalasPadamhttp://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/gst.html