Sumber Resipi :
Salina Ismail
Bahan-bahan :
1 cawan buttercup
1 cawan buttercup
1/2 cawan susu pekat
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu tepung ubi
3 cawan tepung jagung
Coklat chip
Cara Membuatnya :
1. Sebatikan buttercup, susu pekat dan esen vanila.
1. Sebatikan buttercup, susu pekat dan esen vanila.
2. Kacau sebati menggunakan senduk kayu dan tidak perlu pukul
hingga kembang.
3. Kemudian, masuk tepung ubi dan tepung jagung.
4. Jika doh masih lembut tambahkan tepung jagung sampai tidak
melekat di tangan.
5. Selepas itu, boleh tekan dengan menggunakan acuan samperit.
6. Letakkan coklat chip atau ceri sebagai hiasan.
7. Biarkan 1 jam baru dibakar untuk elak bunga jatuh.
8. Bakar pada suhu 170oC api atas dan bawah sehingga masak.
9. Sedia untuk dihidang dan dinikmati bersama keluarga.
Kuih fevret ni
BalasPadam