Sumber Resipi :
Facebook Azlina Ina
Bahan-bahan :
1 cawan butter
3 sudu besar besar susu pekat manis
2 sudu besar minyak sapi
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
Sedikit pewarna kuning
3 ¼ cawan tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung kastard
Cara Membuatnya :
Cara Membuatnya :
1. Campurkan butter, susu, minyak sapi, kuning telur, esen
vanila dan pewarna kuning.
2. Kacau sebati dengan menggunakan senduk kayu.
3. Masukkan satu cawan tepung gandum ke dalam adunan butter.
4. Letakkan juga tepung jagung dan tepung kastard. Kacau rata.
5. Kemudian tuang baki tepung sedikit demi sedikit.
6. Uli dalam 3 minit sehingga menjadi doh yang lembut dan
cantik.
7. Terap ikut acuan kesukaan, isi jem dan gulung.
8. Sapu dengan kuning telur yang ditambah sedikit pewarna
kuning.
9. Panaskan ketuhar, bakar pada suhu 170oC selama
15 minit.
nampak sedap
BalasPadamnak sebalang
Memang sedap pun..
Padamkena order la..hihi.. :)