Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Selasa, 26 Mei 2020

Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Biskut Tat Nanas Pandan Emulco

Bahan-bahan :

1 cawan butter
3 sudu besar besar susu pekat manis
2 sudu besar minyak sapi
1 biji kuning telur
Pandan emulco
3 ¼ cawan tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung kastard


Cara Membuatnya :

1. Campurkan butter, susu, minyak sapi, kuning telur dan pandan emulco.

2. Kacau sebati dengan menggunakan senduk kayu.

3. Masukkan satu cawan tepung gandum ke dalam adunan butter.

4. Letakkan juga tepung jagung dan tepung kastard. Kacau rata.

5. Kemudian tuang baki tepung sedikit demi sedikit.

6. Uli dalam 3 minit sehingga menjadi doh yang lembut dan cantik.

7. Terap ikut acuan kesukaan, isi jem dan gulung.

8. Sapu dengan kuning telur yang ditambah sedikit pewarna kuning.

9. Panaskan ketuhar dan bakar pada suhu 170oC selama 15 minit.

4 ulasan:

  1. SELAMAT HARI RAYA!!! menarik ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. Sedapnya... Raya hari tu tak jumpa tat

    BalasPadam
  3. Sedap nya. Fizah pun Suka List Harga

    Tart.

    Jemput singgah sini yer
    https://vitaminfizah.blogspot.com/?m=0

    BalasPadam