Bahan-bahan :
250 gram butter
100 gram gula aising
1 sudu kecil esen vanila
50 gram tepung jagung
250 gram tepung gandum
Cornflakes Gold Honey Flakes
Cara Membuatnya :
1. Kacau butter dan gula aising hingga sebati menggunakan senduk.
2. Masukkan esen vanila dan kacau lagi.
3. Masukkan tepung jagung dan tepung gandum. Gaul sampai sebati.
4. Rehatkan adunan dalam 20 minit.
5. Adunan memang agak lembik, tak perlu tambah tepung.
6. Tuangkan cornflakes dalam bekas. Ramas kasar tak nak terlalu halus.
7. Sudukan adunan mengikut saiz yang disukai.
8. Salut dengan cornflakes yang dihancurkan tadi.
9. Bakar suhu 160oC selama 25 minit atau ikut oven masing-masing.
10. Biskut yang betul-betul masak dan kering akan jadi ranggup.
Nota :
Jangan menggunakan marjerin kerana biskut menjadi kurang enak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan