Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Selasa, 16 April 2024

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Swiss Butter Strawberry Azlina Ina

Bahan-bahan :

250 gram butter

75 gram gula aising

1 sudu tepung beras

1 sudu teh esen vanila

¼ cawan susu tepung @ 35 gram

1 ½ cawan tepung jagung @ 150 gram

1 ¾ cawan tepung gandum @ 190 gram

¼ cawan coklat rice (jika ada)

Filling strawberi

 

Cara Membuatnya :

1. Kacau sebati butter, gula aising dan esen vanila menggunakan senduk kayu.

2. Masukkan tepung beras dan susu tepung. Kacau lagi.

3. Masukkan tepung jagung dan juga tepung gandum.

4. Masukkan sedikit demi sedikit tepung gandum sambil uli doh.

5. Akhir sekali masukkan coklat rice dan gaul sebati.

6. Tekan dengan acuan, letakkan filling strawberi di tengah.

7. Bakar sehingga masak.

 

Nota :

Biskut ini amat sesuai bagi mereka yang sukakan biskut yang gebu.

 

3 ulasan: