Bahan-bahan :
250 gram butter @ marjerin
60 gram gula aising
1 biji kuning telur
50 gram cornflakes kisar
1 sudu teh esen vanila
300 gram tepung gandum
Biji badam (dipanggang)
Coklat masakan
Cara Membuatnya :
1. Kacau sebati butter dengan gula aising.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau lagi.
3. Masukkan cornflakes yang telah dikisar.
4. Akhir sekali masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit.
5. Uli hingga menjadi doh yang lembut.
6. Ambil sedikit doh, masukkan badam panggang. Kemaskan doh.
7. Kemudian bolehlah dibakar hingga masak.
8. Setelah sejuk, celupkan dengan coklat masakan yang dicairkan.
9. Taburkan di atasnya dengan badam yang dipotong kecil.
10. Biarkan sehingga coklat keras. Sedia untuk dihidang.
Cara Panggang Badam
1. Bakar dalam ketuhar pada suhu rendah selama 1 jam 30 minit.
2. Setiap 30 minit, kacau-kacau dan terbalikkan badam.
sedappp. dari zaman kanak kanak suka sangat makan . satu demi satu.siap peluk balang
BalasPadamsedap biskut almond london ni!
BalasPadamkak ana paling malas biskut almond london ni bab nak gentel almond dalam nya tu hehe :)
BalasPadamLama tak buat.. Dulu-dulu rajinlah siap berjual.. kikiki..
BalasPadam