Bahan-bahan :
250 gram marjerin atau buttercup
½ cawan susu pekat
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar susu tepung (pilihan)
½ sudu besar tepung beras
400 gram atau secukupnya tepung jagung
½ sudu serbuk coklat
1 sudu serbuk milo
1 sudu besar Nutella (jika ada)
1 sudu kecil emulco coklat
Coklat chips (untuk hiasan)
Cara Membuatnya :
1. Kacau rata buttercup, susu pekat dan juga esen vanila.
2. Masukkan tepung kastard, susu tepung dan tepung beras. Kacau lagi.
3. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh.
4. Bahagi kepada dua bahagian.
5. Satu bahagian letak serbuk coklat, serbuk milo, Nutella dan emulco coklat.
6. Kacau rata hingga sebati.
7. Satu bahagian lagi biarkan dalam keadaan asal.
8. Masukkan kedua-dua bahagian dalam acuan semperit.
9. Tekan dan letakkan coklat chips di tengah.
10. Panaskan oven 170 darjah Celcius api atas bawah.
11. Masak selama 25 minit atau sehingga masak.
12. Angkat dan biarkan sejuk, simpan dalam bekas kedap udara.
Nota :
1.Jika menggunakan marjerin, harus masukkan susu tepung agar lebih sedap.
2. Tambah tepung jagung jika adunan terlalu lembut.