Bahan-bahan :
20 gram
agar-agar
3 biji
kelapa muda (diambil isi dan airnya)
Gula
secukup rasa
Cara Membuatnya :
1. Masak
agar-agar bersama 3 cawan air. Masak sehingga agar-agar hancur. Kemudian masukkan
gula.
2. Seterusnya, masukkan 6 cawan
air kelapa muda. Masak sehingga mendidih dan masukkan isi kelapa. Padamkan api.
3. Biarkan sejuk sedikit dan
bolehlah dimasukkan ke dalam bekas yang disukai.
4. Sejukkan dalam peti ais dan barulah
boleh dimakan.
Nota
:
Jika anda mempunyai lebihan air kelapa muda, boleh juga menggantikan air biasa
dengan air kelapa muda ketika memasak agar-agar. Jelly kelapa anda akan berasa
lebih sedap dan keenakan kelapanya lebih terasa.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan