Jelly Kelapa

Selasa, 17 Julai 2012

Jelly Kelapa

Jelly Kelapa

Bahan-bahan :

20 gram agar-agar
3 biji kelapa muda (diambil isi dan airnya)
Gula secukup rasa

Cara Membuatnya :

1. Masak agar-agar bersama 3 cawan air. Masak sehingga agar-agar hancur. Kemudian masukkan gula.

2. Seterusnya, masukkan 6 cawan air kelapa muda. Masak sehingga mendidih dan masukkan isi kelapa. Padamkan api.

3. Biarkan sejuk sedikit dan bolehlah dimasukkan ke dalam bekas yang disukai. 

4. Sejukkan dalam peti ais dan barulah boleh dimakan.

Nota : Jika anda mempunyai lebihan air kelapa muda, boleh juga menggantikan air biasa dengan air kelapa muda ketika memasak agar-agar. Jelly kelapa anda akan berasa lebih sedap dan keenakan kelapanya lebih terasa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan