20 gram agar-agar
3 biji kelapa muda (diambil isi dan airnya)
Gula secukup rasa
1 tin minuman cincau Yeo’s
Cincau (dipotong kecil)
Cara Membuatnya :
1. Masak agar-agar bersama 4 cawan air sehingga agar-agar hancur dan mendidih. Kemudian masukkan gula.
2. Seterusnya, masukkan 4 ½ cawan air kelapa muda dan air minuman cincau. Padamkan api.
3. Masukkan isi kelapa dan juga cincau ke dalam bekas yang disukai dan tuangkan agar-agar.
4. Sejukkan dalam peti ais dan bolehlah dihidang.
Nota Sajian Hati :
- Jika anda mempunyai lebihan air kelapa muda, boleh juga menggantikan air biasa dengan air kelapa muda ketika memasak agar-agar.
- Jelly kelapa terasa lebih enak ditambah pula dengan kesegaran cincau.
Biasa jelly kelapa aje kan. Yg ini siap ada cincau tu yg mestinya sedap ni:)
BalasPadamTak lari pun rasanya tapi ada la kelainannya sedikit...
Padamwah nampak sedap..selalu kak ana buat jelly kelapa saja, boleh try nanti tq dear for sharing..
BalasPadamSama-sama.. Cubalah yer :)
PadamNasib baik dah banyak hujan. Kalau masa kemarau minggu lepas, mesti dah meleleh-leleh air liur
BalasPadam