Bahan
Untuk Kulit :
500 gram tepung gandum
1 sudu besar merjerin
½ sudu besar gula pasir
2 sudu besar susu pekat manis
Garam
Air secukupnya
Minyak masak
Bahan
Untuk Inti :
Kucai (dipotong)
1 labu bawang besar (dihiris)
5 biji telur
2 biji cili hidup (dihiris nipis)
Garam secukup rasa
Cara
Membuatnya:
1. Masukkan tepung gandum, gula,
susu dan garam. Kemudian, masukkan air sedikit demi sedikit. Uli hingga menjadi
doh. Buat bentuk bulat-bulat.
2. Rendamkannya di dalam minyak
masak agar tidak melekat. Biarkan selama 3 jam.
3. Campurkan telur, kucai, bawang
dan cili di dalam satu bekas dan pukul telur seperti membuat telur dadar.
4. Canai atau tebar tepung dengan
meletak daun pisang di bawah agar mudah untuk diangkat nanti.
5. Letakkan campuran telur tadi
di tengah dan tutup dengan kemas.
6. Goreng hingga masak dengan api
yang sederhana.
7. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan