Bahan-bahan
:
125 gram butter
125 gram tepung kentang
80 gram tepung gandum (tepung
superfine pun boleh)
40 gram gula aising
Secubit garam (tak letak pun tak
apa)
1 sudu teh strawberi emulco
Cara
Membuatnya :
1. Satukan tepung kentang dan
tepung gandum. Ayakkan keduanya.
2. Putar butter dengan gula
aising sehingga kembang.
3. Kemudian, masukkan strawberi
emuco.
4. Masukkan tepung yang telah
diayak sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh.
5. Simpan adunan ke dalam peti
sejuk selama 20 minit.
6. Keluarkan adunan dan ambil
sedikit, buat bentuk bulat-bulat kecil sebesar guli.
7. Susun di atas dulang pembakar
yang telah disapu dengan butter.
8. Celup garpu dalam air suam
dan tekan ke atas bebola sehingga membentuk corak.
9. Bakar pada suhu 175oC
selama 20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan