Bahan-bahan
:
37.5 gram agar-agar bertali
1 tin laici
1 cawan susu cair
Gula secukup rasa
6 cawan air
Cara
Membuatnya :
Rebus agar-agar bersama 6 cawan
air hingga agar-agar hancur. Agar-agar hendaklah sentiasa dikacau agar kembang dan
hancur dengan baik. Kemudian, masukkan pula gula secukup rasa.
Blender setengah buah laici yang
berada dalam tin bersama airnya. Mesin hingga hancur.
Setengah lagi buah laici yang
tinggal, hendaklah dipotong kecil dan asingkannya dengan memasukkan ke dalam
acuan.
Seterusnya, masukkan air laici yang dimesin tadi dan 1 cawan susu
cair. Setelah mendidih, cepat-cepat tutup api dan tuangkan ke dalam acuan yang
berisi laici yang dipotong tadi.
Masukkan ke dalam peti sejuk.
Apabila telah sejuk dan keras bolehlah dimakan. Selamat Mencuba dan Selamat Menjamu Selera....
mama nak try ni.. hihi
BalasPadam