Biskut Almond Bersalut Nestum

Selasa, 15 Oktober 2013

Biskut Almond Bersalut Nestum

Biskut Almond Bersalut Nestum

Bahan-bahan :

250 gram buttercup
¾ cawan gula halus
2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
½ cawan tepung kastard
2 sudu besar susu tepung
1 sudu teh esen vanila
Biji badam yang telah dipanggang
Coklat masakan secukupnya
Nestum


Cara Membuatnya :

1. Pukul buttercup dan gula halus hingga kembang.

2. Masukkan esen vanila dan susu tepung.

3. Masukkan pula tepung kastard, tepung jagung dan tepung gandum.

4. Uli hingga menjadi doh yang lembut.

5. Ambil sedikit doh dan balut sebiji badam panggang. Kemaskan doh.

6. Bakar pada suhu 150-160 oC selama 25 minit atau hingga keperang-perangan.

7. Setelah benar-benar sejuk, celupkan coklat cair dan salutkan pula dengan nestum.

8. Biarkan sehingga coklat keras. Sedia untuk dihidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan