Bahan-bahan
:
250 gram buttercup
¾ cawan gula halus
2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
½ cawan tepung kastard
2 sudu besar susu tepung
1 sudu teh esen vanila
Biji badam yang telah dipanggang
Coklat masakan secukupnya
Nestum
Cara Membuatnya :
1. Pukul buttercup dan gula halus
hingga kembang.
2. Masukkan esen vanila dan susu
tepung.
3. Masukkan pula tepung kastard,
tepung jagung dan tepung gandum.
4. Uli hingga menjadi doh yang
lembut.
5. Ambil sedikit doh dan balut
sebiji badam panggang. Kemaskan doh.
6. Bakar pada suhu 150-160 oC
selama 25 minit atau hingga keperang-perangan.
7. Setelah benar-benar sejuk,
celupkan coklat cair dan salutkan pula dengan nestum.
8. Biarkan sehingga coklat keras.
Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan