Bahan-bahan
:
20 gram agar-agar
4 ½ cawan air
Gula secukupnya
½ cawan susu pekat
Perisa Ros
1 tin minuman cincau
Cincau @ Lengkong secukupnya
Cara
Membuatnya :
Masak agar-agar bersama 4 ½ cawan
air hingga agar-agar hancur dan larut kesemuanya.
Masukkan gula secukupnya. Tunggu
hingga gula larut.
Seterusnya, masukkan susu dan sedikit
perisa ros.
Akhir sekali masukkan minuman
cincau. Kacau hingga sebati. Tunggu seketika dan tutup api.
Susun cincau atau lengkong yang
dipotong kecil di dalam bekas.
Tuangkan agar-agar yang dimasak
ke dalam bekas yang berisi cincau.
Biarkan agar-agar sejuk dan
mengeras. Sedia untuk dihidang.
Penyejuk tekak.....dah lama tak buat.... Rajin Eyma guna acuan comel tu
BalasPadamNak nampak comel sikit jadi terpaksalah merajinkan diri..hehe...
Padam