Kuih Kaswi Pandan |
Sumber
Resipi :
Chef Hanieliza
Bahan
A :
6 cawan air
1 cawan gula pasir
1 helai daun pandan
Bahan
B :
1 cawan air tapisan pandan (8
helai daun pandan)
2 cawan tepung gandum
½ cawan tepung kanji @ tepung ubi
1 sudu teh kapur sirih
Bahan
C :
2 cawan kelapa parut muda (kelapa putih sahaja)
Garam secukup rasa
Sedikit minyak masak
Cara
Membuatnya :
1. Masak bahan A dan tapis.
Kemudian ketepikan.
2. Ratakan sedikit minyak ke
dalam loyang yang hendak digunakan.
3. Bancuh semua bahan B dengan
air gula dan tapiskan ke dalam loyang.
4. Masak selama 30 minit.
5. Tunggu sehingga sejuk dan
potong.
6. Gaulkan garam dengan kelapa.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan