Bahan A :
5 biji pisang berangan @ emas
4 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 sudu teh esen vanila
Bahan B :
1 ½ cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
Bahan C :
½ cawan serbuk koko
Cara
Membuatnya :
1. Kisar semua bahan A dengan blender dan tuang ke dalam
sebuah mangkuk besar.
2. Ayak bahan B dan campurkan dengan bahan A. Kacau hingga
sebati.
3. Asingkan setengah adunan ke dalam sebuah mangkuk.
4. Masukkan serbuk koko ke dalam satu adunan dan kacau.
5. Lapiskan adunan kek secara berselang-seli mengikut
kreativiti sendiri.
6. Bakar sehingga masak selama 45 minit atau mengikut ketuhar
masing-masing.
7. Sedia untuk dinikmati bersama keluarga.