Bahan-bahan :
2 cawan ubi kayu yang diparut dan
ditos airnya
1 sudu teh jintan manis
½ sudu teh jintan putih
2 sudu besar udang kering
(ditumbuk)
Cili kering (dipotong kecil)
1 biji bawang besar (dipotong
dadu)
1 sudu besar tepung gandum
Daun kari (dipotong kecil)
Garam secukup rasa
Sedikit gula
Serbuk kunyit
Cara Membuatnya :
1. Bahan-bahan di atas dicampurkan
ke dalam ubi kayu yang telah diparut.
2. Masukkan garam dan gula secukup
rasa dan sedikit serbuk kunyit agar cucur nampak lebih cantik dengan warna
kekuningan. Gaulkan kesemua bahan hingga sebati.
3. Kemudian, ambil sedikit adunan
dan digoreng dalam minyak yang telah dipanaskan.
4. Goreng hingga masak dan
garing. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan