Sumber
Resipi :
Chef Hanieliza
Bahan-bahan :
300 gram labu kuning
Bahan-bahan :
300 gram labu kuning
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
1 cawan air
½ cawan gula (boleh kurangkan)
½ sudu teh garam
Minyak bagi menggoreng
Cara Membuatnya :
Cara Membuatnya :
1. Labu dibuang kulit dan biji,
kemudian diparutkan.
2. Masukkan gula, tepung gandum,
serbuk penaik, garam dan air ke dalam mangkuk adunan. Gaulkan adunan rata dan
sebati.
3. Panaskan minyak di dalam
kuali.
4. Jemput dengan hujung jari
ataupun bulatkan adunan dan masakkan hingga kuning keemasan ataupun garing.
5. Angkat dan tuskan minyak.
Hidangkan semasa masih panas.
Sedap ni buat sajian minum petang nanti...
BalasPadam