Biskut Coklat Rice

Sabtu, 1 Jun 2019

Biskut Coklat Rice

Biskut Coklat Rice

Biskut Coklat Rice

Biskut Coklat Rice

Bahan-bahan :

250 gram buttercup @ marjerin
¾ cawan gula halus
1 biji kuning telur
½ cawan serbuk koko
1 cawan tepung jagung
2 ½ cawan tepung gandum


Cara Membuatnya :

1. Pukul buttercup dengan gula menggunakan senduk kayu hingga sebati.

2. Masukkan kuning telur dan pukul lagi.

3. Masukkan serbuk koko dan gaul bagi sebati.

4. Kemudian masukkan tepung jagung.

5. Akhir sekali, masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit.

6. Pastikan adunan tidak terlalu lembik dan tidak terlalu keras.

7. Terapkan adunan mengikut cita rasa anda.

8. Sapukan putih telur dan tabur coklat rice sebagai hiasan.

9. Bakar pada suhu 170oC selama 30 minit atau mengikut jenis ketuhar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan