Biskut Kelapa Crunchy Creamy

Ahad, 9 Jun 2019

Biskut Kelapa Crunchy Creamy

Biskut Kelapa Crunchy Creamy

Biskut Kelapa Crunchy Creamy

Biskut Kelapa Crunchy Creamy

Bahan-bahan :

250 gram butter
1 cawan gula halus
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur
2 cawan kelapa parut segar (disangai kering dalam 10 minit)
1 paket serbuk santan @ 50 gram
3 cawan tepung ubi
¼ cawan tepung jagung
1 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder


Cara Membuatnya :

1. Campurkan butter, gula dan esen vanila.

2. Kacau sebati menggunakan senduk kayu.

3. Kemudian masukkan kuning telur dan kacau lagi.

4. Masukkan kelapa parut dan serbuk santan.

5. Ayak baking powder bersama semua tepung di atas.

6. Masukkan tepung yang diayak sedikit demi sedikit.

7. Jika adunan masih melekat pada tangan, tambahkan tepung ubi.

8. Terap dengan acuan yang disukai dan bakar sehingga masak.

4 ulasan:

  1. sekut raya yang ada kelapa kite suka kite suka
    lagi2 yang crunchy gituuu =D

    BalasPadam
  2. Salam Aidilfitri Eyma Balkish,
    LZ pun suka biskut kelapa, terasa crunchy dan sedap..
    Cara buat pun agak mudah sebab tak guna mixer..

    BalasPadam