Almond London Klasik

Rabu, 24 Oktober 2012

Almond London Klasik

Almond London Klasik

Bahan-bahan :

400 gram tepung gandum
250 gram mentega
55 gram gula kastor
25 gram susu tepung
1 sudu teh esen vanila
Kacang badam panggang secukupnya
Coklat cair dan coklat urai berwarna secukupnya


Cara Membuatnya :

1. Pukul mentega dan gula kastor hingga kembang. Masukkan esen vanila.

2. Masukkan tepung gandum dan susu tepung dan gaul sebati.

3. Ambil sedikit doh dan balut sebiji badam panggang. Kemaskan doh.

4. Bakar pada suhu 150-160 oC selama 25 minit atau hingga keperang-perangan.

5. Setelah benar-benar sejuk, salut dengan coklat cair dan susun ke dalam cawan kertas.

6. Tabur coklat urai atau badam cincang yang dipanggang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan