Bahan-bahan
:
1 cawan marjerin
¾ cawan gula merah lembut
1 cawan tepung gandum
1 ½ cawan tepung jagung
½ sudu teh coklat emulco
1 sudu serbuk koko
1 cawan nestum
25 gram badam (dipanggang dan dikisar
halus)
Cara
Membuatnya :
1. Pukul marjerin bersama gula
merah lembut hingga kembang. Masukkan coklat emulco dan serbuk koko. Kacau
hingga sebati.
2. Seterusnya, masukkan nestum
dan serbuk badam yang dikisar tadi. Kalau lagi.
3. Masukkan tepung jagung dan
tepung gandum sedikit demi sedikit. Uli sehingga menjadi doh yang lembut dan
boleh dibentuk. Anda boleh menambah atau mengurangkan jumlah tepung untuk
mendapatkan doh yang sesuai.
4. Canai doh dan terap mengikut
acuan yang disukai. Bakar hingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan